Всяка нормална майка иска дъщеря ѝ да израсне психически и емоционално

...
Всяка нормална майка иска дъщеря ѝ да израсне психически и емоционално
Коментари Харесай

7 неща, които да казвате на дъщеря си, за да расте щастлива

Всяка естествена майка желае щерка ѝ да израсне душевен и прочувствено здрав и благополучен човек. За да извършите това, е доста значимо да ѝ кажете похвали и вдъхновяващи думи, които покачват самочувствието.

„ Думите на другите постоянно имат мощ за израстването на личността на дребния човек и когато идват от важен възрастен, те могат да бъдат от огромно значение “ , споделя психологът Марат Вахитов.

Ето някои изречения, които би трябвало да казвате на щерка си допустимо най-често:
" Благодаря ти, че ме прегърна, имах потребност. "
С порастването на децата е по-малко евентуално да желаят да се гушкат с мама или баща. „ Когато покажат любов, дайте им да знаят, че това е също толкоз значимо за вас, колкото постоянно “ , изяснява психологът.
" Вярвам ти "
За децата от люлката е доста значимо да знаят, че им имате доверие, това е основата за естествен контакт и другарство като равнопоставени, когато преминат в юношеството.
" Ти си добър другар "
„ Да учим децата на силата на здравите взаимоотношения сред равни хора по оправдателен метод, да обясняваме смисъла и цената на другарството и искреността в общуването – всичко това е доста значимо, в случай че желаеме да отгледаме мощни възрастни, които няма да се пробват да осъществят комплексите си в за сметка на други хора или се пробват да манипулират по персонални аргументи, аргументи “ , акцентира Марат.
 „ Харесва ми какъв брой старателно работи по задачата и по какъв начин не се отхвърли, даже когато беше разстроена. “
Съсредоточете се върху това по какъв начин детето ви се справя с провокациите. Или обяснете, че от време на време би трябвало да губите. Много е значимо щерка на всяка възраст да разбере, че в света няма дъгови еднорози и феи с вълшебен пръчици.

„ Винаги е имало и ще има компликации и колкото повече остаряваме, толкоз повече старания от време на време би трябвало да поставяме. И не е реалност, че всякога ще можете да излезете победител от тази борба. Важно е обаче не какъв брой пъти си паднал, а какъв брой пъти си съумял да се изправиш и да започнеш всичко изначало, даже и след ужасни провали “ , споделя Марат.
„ Ти правиш света по-добро място единствено като си в него “
И в случай че някой мисли противоположното, това е негов персонален (и евентуално нещастен) пропуск! Това е основата на безусловната обич, която по-късно щерка ви ще може да дава на другите. „ Аз съм - и това е задоволително, с цел да бъда обичан и очарован “ , изяснява психологът Вахитов. " Не позволявай на гневни деца или възрастни да ти споделят какво да мислиш за себе си. Твоето самочувствие принадлежи единствено на теб. "  Нека бъдем почтени, на множеството от нас от време на време им липсва това самочувствие, когато стартираме да се тревожим: какво ще кажат нашите съседи, сътрудници, приятелки и милиони други хора? Въпреки че истината е, че всеки от нас е толкоз концентриран върху страха да не наподобява комичен, малоумен или безразсъден в очите на другите, че просто няма време да мисли и да прави оценка другите хора.
 " Гордея се с теб "
Защото децата би трябвало да чуват това от родителите си на всяка възраст - както дребни, по този начин и огромни мъже и дами. Всеки ден. И за предпочитане - откровено.

„ Не можете откровено да се гордеете с детето си? Обърнете се към психолог. И то бързо. За да не се постанова по-късно вашето персонално дете да върви при експерт с години “ , предизвестява Марат.
" Съжалявам "
Някои хора считат, че няма потребност да се извиняват за някакви малки неща! Но това, несъмнено, въобще не е правилно. Като се извиняваме, даваме урок по откровеност. Никой не е идеален и от време на време губим хладнокръвие. Извинението демонстрира, че можем да признаем, когато бъркаме, което е значимо житейско умеене.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР